Як приховати друзів у ВКонтакте





Якихось пару років тому будь-який користувач соціальної мережі ВКонтакте міг приховати всіх своїх друзів. Це дуже важлива функція, якою користувалися сотні тисяч учасників проекту. Однак в один з днів Павло Дуров вирішив, що пора б відмовитися від такої функції і заздалегідь попередив про це. Місяць потому всі друзі, які перебували в закритому списку у людини, стали видимими абсолютно всім.

Чому Павло зважився на такий крок? На його думку, люди заходять в соціальні мережі для того, що б в першу чергу спілкуватися і знайомитися з іншими користувачами. Однак аналітики висловлюють іншу думку — завдяки такому кроку кількість переглядів сторінок на ресурсі істотно збільшилася, а значить, користувачі проводять більше часу на сайті. Це, як неважко здогадатися, що сприятливо позначається на заробіток сайті.

Після того, як з’явилося нововведення, піднялася хвиля обурення з боку учасників проекту. Уявіть, що ви дружите з людиною, з якою не спілкуються інші ваші друзі. Навіщо ж це афішувати? Втім, вже через місяць всі про це просто забули.

Тепер давайте повернемося до головного питання нашої теми.

Приховуємо друзів ВКонтакте

На щастя, в даний час у користувачів залишилася можливість приховувати декого з друзів. Раніше ця цифра сягала 15 чоловік, сьогодні її збільшили до 30.

• Отже, відкриваємо сайт ВКонтакте і проходимо авторизацію. Потрапивши на свою сторінку, у головному меню вибираємо розділ «Мої налаштування», вкладка «Приватність». Перед собою ви побачите таке вікно:

• Знаходимо пункт «Кого видно в списку моїх друзів і підписок» і натискаємо на посилання «Усіх друзів».

• Перед вами з’явилося вікно, розділене на дві половинки. У лівій ви бачите всіх користувачів, які знаходяться у вас в друзях. Для того, що б додати їх в прихований список, просто натискайте на ім’я та прізвище людини, як це показано на скріншоті:

Після цього обов’язково натисніть на кнопку «Зберегти зміни», інакше у вас нічого не вийде!

Всі? Немає. Справа в тому, що цей список, як і раніше, доступний для всіх користувачів ВКонтакте. Тому необхідно приховати його від людських очей. Для цього потрібно зайти в розділ «Мої налаштування», вкладка «Приватність», у графі «Хто може бачити моїх прихованих друзів» виставити «Тільки я»:

Ось тепер все. Ну а ми ж не втрачаємо надії на те, що коли-небудь функція приховування всіх своїх товаришів коли-небудь повернеться.