Як приховати фото Вконтакте





фотоальбоми вконтакте

Соціальна мережа «Вконтакте» стала для багатьох користувачів персональним сховищем фотографій, фото-портфоліо і предметом гордості.

Деякі користувачі створюють просто гігантські обсяги фотоархіву з сотнями різноманітних альбомів. І всі вони стикаються з однією серйозною проблемою як правильно налаштувати приватність, як показати тим або іншим користувачам тільки ті фотографії, які їм можна побачити.

Давайте розберемо все на вигаданому прикладі у формі покрокової інструкції.

Крок перший. Категорії друзів для перегляду фотографій «Вконтакте».

В налаштуваннях приватності ми можемо закрити або відкрити можливість перегляду певної категорії друзів, а не всім друзям відразу. Але що б це зробити, спочатку необхідно призначити ці самі категорії друзів. Сам сервіс «Вконтакте» спочатку створює кілька подібних списків. Він ділить ваших знайомих на родичів, близьких друзів і друзів по школі та іншого навчального закладу. Але, звичайно, такий поділ далеко не повне. Основні списки людей ви створюєте самі, і розподіляє по ним знайомих. Ви можете присвоїти необмежену кількість різноманітних груп користувачів. Причому за кілька груп для будь-якого вашого друга. Отримані групи можна розділити так: не доступ, низький рівень доступу, середній рівень доступу і високий рівень доступу. Таким чином, вам набагато зручніше буде орієнтуватися серед своїх списків, і ви не заплутаєтеся.

Крок другий. Приховані та відкриті альбоми фотографій «Вконтакте».

Приміром, у вас десять різних альбомів. З різним ступенем відвертості. І ваш викладач, не повинен бачити те ж саме що і ваш хлопець (дівчина), хоча вони обидва у вас в друзях. Можна закрити всі альбоми відразу від певної категорії друзів. Цю функцію можна знайти в налаштуваннях. Але що б закривати окремі альбоми, доведеться редагувати кожен.

посилання фотоальбоми

Натискаємо на посилання «Фотоальбоми».

редагувати альбом

Далі натискаємо на іконку «Редагувати альбом».

посилання хто може переглядати цей альбом

Для цього вибираємо Фотоальбоми — редагувати альбом — хто може переглядати цей альбом. І там вже вибираємо одну або кілька категорій друзів. Там же можна присвоїти альбому перегляд для всіх, крім «вставити категорію». Це у багатьох випадках сама зручна функція сайту «Вконтакте». Ви так само можете відредагувати можливість коментування фотографій даного альбому, для всіх, для певних груп, ні для кого.

Крок третій. Як закрити одну фотографія від груп друзів.

На жаль, сервіс «Вконтакте» не має такої функції, як закривати окремі фотографії в альбомі. Але вихід є. Правда для цього доведеться створити окремий альбом. Далі поміщаємо нашу фотографію в цей альбом, а потім редагуємо весь цей альбом.

Крок четвертий. Як закрити повністю всі фотографії від користувача.

Налаштування приватності тут, на жаль, не допоможуть. Адже ваш аватар, це так само низка ваших фотографій. Її можна буде побачити в будь-якому випадку. Але якщо ви хочете повністю обмежити свою сторінку від небажаного користувача, то доведеться додати його в «чорний список». Для цього відкриваємо опцію настройки, вибираємо вкладку «чорний список» і вносимо туди адреса сторінки користувача, від якого хочемо закритися.

Використовуючи описані вище, налаштування ви зможете обмежити доступ до своїх фотографій будь-якої категорії ваших друзів або користувачів, які не є вашими друзями.

©- 03.12.2014